Dekorera paketen

Till jul och födelsedagar hör det till att slå in paket i olika former och storlekar. Vissa tycker om att slå in paketen så att de blir så lika varandra som möjligt och andra föredrar raka motsatsen och vill gärna göra varje enskilt paket unikt. Oavsett vilken typ av människa man är på den fronten så kan man faktiskt anstränga sig lite mer med presentinslagningen än att bara slå in gåvorna i lite papper.

Den vanligaste dekorationen på paket måste nog vara snöre. Det är i princip ett måste och någonting som nästan alla använder sig av. Snöret krullas ofta upp med hjälp av en sax vilket gör att paketen ser lite mer festliga och fina ut. Istället för att bara fixa snöret på det vanliga viset så kan man experimentera med det lite mer. T.ex. så kan man lite försiktigt försöka dela snörets ändar i tre delar efter att man lockat till det. Då kommer snöret plötsligt få en helt annan karaktär. Om man bara vill göra lite skillnad på olika paket så kan just snöret vara en bra grej att göra lite olika på då det är väldigt okomplicerat.

Om man vill dekorera paketen ännu lite till så går det att sätta på klistermärken, bokmärken, etiketter och massor av andra saker. Bara fantasin sätter gränser, och den där fantasin kommer göra att paketen blir väldigt roliga och intressanta. Paketets innehåll kanske nästan kommer i andra hand tillslut eftersom du lagt så mycket tid och energi på inslagningen.