Duka fint på middagsbjudningen

Att bjuda hem folk på middag är väldigt roligt och trevligt. Man kan t.ex. bjuda in släkten, grannarna eller vännerna för att avnjuta en god måltid tillsammans. Det är då bra att ha ett stort bord där alla får plats eller flera små bord. Om det är sommar och varmt kanske ni kan sitta utomhus och samtidigt njuta av vädret tillsammans med den goda maten.

En sak som kommer få din bjudning att stå ut i mängden och kännas med ordnad och lyxig är dukningen. Det är lätt att tänka att det bara är maten som spelar roll och i sista sekund komma på att man ska duka. Om maten är jättegod men det inte är så fint dukat så kommer helhetsintrycket inte vara fullt lika högt och det kanske slutar med att det känns lite vardagligt trots allt. Egentligen är det nästan bättre att lägga mer krut på att duka, för om det ser fint ut på bordet så kommer maten automatiskt smaka godare.

Istället för att ställa ut den klassiska vasen med blommor på bordet så kan du lägga ut lite blommor och växter direkt på bordet. Om ni ska äta t.ex. både för- och varmrätt så kan man duka en mindre tallrik ovanpå den stora och lägga någon fin servett på. Bara detta kommer göra att hela middagen känns mer festlig och speciell. Se även till att plocka fram glas av den lite finare sorten för att sätta den där sista lilla touchen!