Pyssla ihop ett album

Om man har mycket foton på datorer och telefoner så kan det vara roligt att faktiskt sätta sig ner och göra ett album. Foton är ju trots allt roligare att titta på när de finns fysiskt, så det kan vara en väldigt bra idé även om det kanske känns lite gammaldags. Vi går dock mer och mer mot att folk gärna vill ha det som känns äkta istället för exempelvis digitala ting.

När man tänker på ett album så tänker man oftast på de tjocka pärmarna som finns i mängder i nästan alla föräldrahem. Ett album rymde säkert åtminstone hundra bilder och kunde därför bli väldigt tungt att hålla i när man bläddrade. Detta känns som ett typiskt gammaldags album, men det är ju inte alls det enda sättet att sätta ihop ett album på. Istället kan man gå mer åt scrapbooking-hållet och sätta in bilder på blanka sidor. Då kan man klippa ut bilderna lite mer efter hur motivet ser ut om man vill och sedan klistra in dem som man vill ha de i albumet. Om man klistrar in på blanka sidor så har man ju dessutom all möjlighet till att skriva till en liten notering vid varje bild om t.ex. när den togs och vad bilden föreställer. Man kan även dekorera sidorna som man vill med t.ex. klistermärken eller små teckningar.

Gör små album för exempelvis varje resa och tillställning ni är på. Då blir det många små och behändiga album istället för flera stora tunga klossar.